Hebe käis Debreceni lillefestivalil tantsimas

, Viljandi gümnaasiumi huvitegevuse koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiivulised lillehobused näisid tõepoolest lendavat.
Tiivulised lillehobused näisid tõepoolest lendavat. Foto: Ave Alvre

Augustikuu lõpunädalatel osalesid Viljandi gümnaasiumi ja Jakobsoni kooli tantsijad Hebe rühma koosseisus Ungaris Debrecenis 10. folkloorifestivalil, mida korraldatakse ühel ajal Ungari tuntud lillekarnevaliga.

Augustikuu lõpul tähistatakse Ungaris niinimetatud noore leiva aega: peetakse festivale, pidutsetakse ja küpsetatakse uudseviljast leiba. Kõige kaalukam sündmus on üle riigi tuntud lillekarneval, mida seekord peeti juba 45. korda.

Lisaks kohalikele tantsijatele kutsuvad madjarid festivalile ühe tantsurühma igast Euroopa riigist. Esindatud olid Poola, Bulgaaria, Gruusia, Makedoonia, Rumeenia, Transilvaania, Itaalia, Serbia ja Eesti. Festivalil osalevad väliskülalised elasid Debreceni ülikooli tudengikülas. Iga rühm sai endale ka kohalikud giidid. Meiega tegelesid gümnaasiumi lõpuklassi õpilased Vanda ja Krisztian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles