Hea tulemus sünnib lugupidamisest

Maret Maripuu
, tööinspektsiooni peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: Peeter Langovits / Postimees

TÖÖSUHE ON peresuhete kõrval üks meie elu määravamaid suhteid. Nüüdseks juba viieaastane töölepinguseadus innustab läbi rääkima, rõhudes tööandja ja töötaja vastastikusele usaldusele, lojaalsusele ja ühisosa otsimisele.

Tänapäeva töösuhe on arenenud nii kaugele, et jäiku ühepoolseid tingimusi kehtestada ei saa. Kehtib reegel: hea tulemus saavutatakse siis, kui töötaja ja tööandja peavad teineteisest lugu ning on huvitatud teineteise heast käekäigust.

Töölepinguseaduse märksõna on turvaline paindlikkus. Paindlikkus tähendab, et õigusnormid peavad võimaldama pooltel kokku leppida töötingimustes, mis arvestavad poolte vajaduste ja huvidega. Turvalisus väljendub seaduses sätestatud miinimumtingimustes, millest kokkulepetega ei tohi kõrvale kalduda. See loob eeldused vabaks eneseteostuseks ja ettevõtluseks ning suurendab tööelu kvaliteeti ja majanduse konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles