Maal on jälle särtsu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu Edendamise Sihtasutuse kolimine Viljandisse pidi esialgsete plaanide kohaselt teoks saama poolteise aastaga. Aega kulus aga aasta võrra rohkem. Nüüd, vahetult enne soolaleivapidu, on juhatuse esimehel Raul Rosenbergil põhjust vastrenoveeritud Nemwalzi villa rõdul järvele avaneva luksusliku vaatega uhkustada.
Maaelu Edendamise Sihtasutuse kolimine Viljandisse pidi esialgsete plaanide kohaselt teoks saama poolteise aastaga. Aega kulus aga aasta võrra rohkem. Nüüd, vahetult enne soolaleivapidu, on juhatuse esimehel Raul Rosenbergil põhjust vastrenoveeritud Nemwalzi villa rõdul järvele avaneva luksusliku vaatega uhkustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Trepimäe nõlval renoveeritud Nemwalzi villas homme oma uue büroo avava Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Raul Rosenbergi hinnangul on Eesti maaettevõtlus elujõu tagasi saanud. Paraku pidurdab arengut elanikkonna kärbumine.

Seda, et riigiasutus pealinnast provintsi kolib, juhtub Eestis harva. Maaelu Edendamise Sihtasutus on silmapaistev erand. Raul Rosenberg, kuidas asutuse Viljandisse ületoomine tagantjärele vaadatuna läks?

Kui kolimisotsus langetati, oli plaan asi ära teha poolteise aastaga. Tegelikult kulus eri toiminguteks ja maja renoveerimiseks märksa kauem aega, kaks ja pool aastat. Kokkuvõttes oli see ehk isegi hea, sest nii jäi neil, kes varem meie juures töötasid, kuid Viljandisse kaasa tulla ei saanud või ei tahtnud, piisavalt aega end muutuseks ette valmistada. Samuti saime rahulikult Viljandisse uusi inimesi otsida ja koolitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles