Linn hakkab raekoja lagunevat naabrit müüma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnu tänav 4 aadressile on viimase kuue aasta jooksul kavandatud nii kunstimuuseumi kui sotsiaalkeskust, kuid kokkuvõttes üritab linn krunti ikkagi maha müüa.
Linnu tänav 4 aadressile on viimase kuue aasta jooksul kavandatud nii kunstimuuseumi kui sotsiaalkeskust, kuid kokkuvõttes üritab linn krunti ikkagi maha müüa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast seda, kui linnavalitsus võttis uue kunsti muuseumilt raekoja naabruses asuva suure laguneva maja hoonestusõiguse ning otsustas mõni aeg hiljem, et siiski ei raja sinna sotsiaalkeskust, on linnajuhtidel ideed, mida majaga ette võtta, lõppenud ning nad tahavad selle müüki panna.

Viljandi volikogule on saadetud kaks eelnõu, mis näevad ette Linnu tänav 4 ja 4a ning läheduses asuva Oru tänav 8 kinnistu müügiks ettevalmistamist.

Esimese asjana küsib linnavalitsus volikogult luba pöörduda keskkonnaministri poole. Mõlemad kinnistud on linnale tulnud riigi kaudu ja need on antud sotsiaalmaaks ning Viljandi linnavara peaspetsialisti Andres Makku selgitusel ei saa linn neid müüa ega hoonestusõigust edasi anda, kui minister pole selleks luba andnud. Kui ministeeriumilt soovitud otsus tuleb, tekib linnal võimalus muuta kruntide kasutusotstarvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles