Viljandis pärjatakse silmapaistvat noort eestlast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JCI tunnustas Viljandi linnapead Ando Kivibergi 2000. aastal silmapaistva noore eestlase tiitliga ning tänavu kuulub Kiviberg laureaate valiva žürii koosseisu.
JCI tunnustas Viljandi linnapead Ando Kivibergi 2000. aastal silmapaistva noore eestlase tiitliga ning tänavu kuulub Kiviberg laureaate valiva žürii koosseisu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaheksa ettevõtlikku eestlast kandideerivad silmapaistva noore eestlase tiitlile , mis antakse välja sel laupäeval Viljandi pärimusmuusika aidas.

Auhinna kandidaadid on Victory Trainingsi koolitaja ja tegevjuht Harald Lepisk, Inglise kuningliku draamakunstiakadeemia õppejõud Jüri Nael, Kriss Soonik Loungerie disainer ja omanik Kriss Soonik, saate "Pealtnägija" toimetaja-saatejuht Mihkel Kärmas, Rakvere linnavolikogu esimees Marko Torm, Click & Grow asutaja Mattias Lepp, Restorani Fäviken Magasinet sous chef Peeter Pihel ja Aus Designi juhataja ja disainer Reet Aus.

Kolm laureaati valib välja kümneliikmeline žürii ning võitjad kuulutatakse välja Eesti Ettevõtlike Noorte Koja aastakonverentsil, mis peetakse sel laupäeval pärimusmuusika aidas.  

Nominente sai esitada 15. juunini. Programm tunnustab noori, kes on sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid ühiskonnas ning motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondlikku vastutustundlikkuse poole.

Sel aastal kuuluvad žüriisse ühiskonnategelane Evelin Ilves, poliitik ja julgeolekunõunik Eerik-Niiles Kross, Euroopa Innovatsiooni Akadeemia president Alar Kolk, endine sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson, Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Äripäeva peatoimetaja ja Eesti ajalehtede liidu nõukogu liige Meelis Mandel, majanduspublitsist ja Eesti Rahva Muuseumi turundusjuht Andres Arrak, Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu, SA Kiusamise Vastu nõukogu esimees Kristiina Treial ning Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Kristjan Täht.

Kolm žüriiliiget – Ando Kiviberg, Kaido Höövelson ja Alar Kolk – on varem ise tunnustatud silmapaistvateks noorteks eestlasteks.

Laureaadid esitab Eesti Ettevõtlike Noorte Koda edasi rahvusvahelise JCI TOYP World (The Outstanding Young Person of the World) auhinna kandidaatideks. Eestlastest on selle tunnustuse varem pälvinud 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal IT-guru Tarvi Martens.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda (JCI Estonia) on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased ettevõtjad, juhid ja professionaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles