Jooksja Heinar Vaine värskendas rekordeid ja võitis medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21-aastane Heinar Vaine tegi pühapäeval oma elu kiireima maratonijooksu ja nüüd kuulub tema nimele ka maakonna selle distantsi rekord. Ühtlasi pälvis ta noorsooklassis Eesti meistri tiitli ja sai täiskasvanute arvestuses hõbemedali. SEB Tallinna maratonil saavutas ta kolmanda koha. Pilt on tehtud tänavu suvel ühe Eesti nimekaima maratonijooksja Jüri Lossmanni mälestusvõistlustel.
21-aastane Heinar Vaine tegi pühapäeval oma elu kiireima maratonijooksu ja nüüd kuulub tema nimele ka maakonna selle distantsi rekord. Ühtlasi pälvis ta noorsooklassis Eesti meistri tiitli ja sai täiskasvanute arvestuses hõbemedali. SEB Tallinna maratonil saavutas ta kolmanda koha. Pilt on tehtud tänavu suvel ühe Eesti nimekaima maratonijooksja Jüri Lossmanni mälestusvõistlustel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Heinar Vaine lõpuaeg 2:23.36 pühapäevasel SEB Tallinna maratonil oli sedavõrd hea, et andis talle nimekate jooksumeeste seas kolmanda koha ning Eesti meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses hõbemedali ja noorsooklassis kuldmedali.

Kõigele sellele lisaks parandas 21-aastane Staieri klubi liige oma elu neljandal maratonil ligemale veerand tunni võrra oma senist parimat aega ning rohkem kui kümne minutiga Einar Kaigase 2003. aastal  püstitatud maakonna rekordit. Eesti kõigi aegade maratonijooksjate edetabelis trügis ta 23. kohale.

Viljandis Ants Kuusiku juhendamisel treeniv Heinar Vaine ei salanud, et tunneb oma suurepärase tulemuse üle väga head meelt. Oma sõnul läks ta rajale küll isiklikku rekordit püüdma, ent võistluseelsel õhtul tekkinud kurguvalu tõttu oli ta oma esialgu seatud eesmärki veidi korrigeerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles