Kokaõpilased tegid Olustveres suvesaadustest kompotti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Uibo (vasakul) rõivad olid suisa toon toonis tema valmistatud ahjupeedi, musta sõstra ja palsamiäädika salatiga. Hoidise kiitis heaks kursusekaaslane Kai Jääger.
Monika Uibo (vasakul) rõivad olid suisa toon toonis tema valmistatud ahjupeedi, musta sõstra ja palsamiäädika salatiga. Hoidise kiitis heaks kursusekaaslane Kai Jääger. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Et hoidise tegemine poleks lihtsalt kahe korvi õunte moosiks keetmine, tasub katsetada kõiksugu põnevate lisanditega. Nii tegid Olustvere sessioonõppe teise kursuse kokad, kelle pottides podises nii šokolaadi, tšillit kui vaniljekaunu.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppeköögis käis nädalavahetusel ettevalmistus kuu lõpul ees ootavaks hoidiste messiks.

«Praegu saavad õpilased hoidiste põhitõed selgeks. Näiteks ühes potis pastöriseeritakse purkides olevaid suvikõrvitsaid,» lausus õpetaja Maire Vesingi, viibates tosinale kokaõpilasele pliitide ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles