Kontserdisari «MuusikaSündmus» alustab

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse trio Journal Intime pakub pärimusmuusika aidas  kuulajaile muusikalisi üllatusi.
Prantsuse trio Journal Intime pakub pärimusmuusika aidas kuulajaile muusikalisi üllatusi. Foto: Maarit Kytöharju

«MuusikaSündmuse» suvi lõppes vaikse kontserdiga Jaani kirikus, kus 30. augustil mõtisklesid Robert Jürjendal (kitarrid) ja Jaan Tammsalu (laused). Kaasamõtlejaid oli 98, ehk siis poole rohkem kui paar päeva varem Kuressaares.

Uus hooaeg, arvult kahekümne esimene, algab septembris kahe kontserdiga. Sel aastal on ees veel üksteist kontserti, kuhu tippmuusikuid või -kollektiive on tulemas nii Euroopast kui Eestist. 

Esmaspäeval, 22. septembril musitseerib pärimusmuusika aidas Trio Journal Intime Prantsusmaalt – põnev koosseis: bass-saksofon, tromboon ja trompet, muusika on inspireeritud Jimi Hendrixi loomingust ja kava kannab pealkirja «Lips on Fire». Olgu märgitud, et teadaolevalt on Eestis ainult üks bass-saksofon ja seegi olnud alles lühikest aega. Trio muusikud Frederic Gastard, Matthias Mahler ja Sylvain Bardiau on Viljandis musitseerinud 2005. aastal ansambli La Campagnie des Musiques à Ouir koosseisus. Kaks esimesena nimetatut mängivad ka Marc Ducret` kvintetis ja tema Tower-Bridge orkestris, Sylvain Bardiau kuulub prantsuse esindusbigbändi Orchestre National de Jazz koosseisu.

Laupäeval, 27. septembril kell 16 kõlavad Jaani kirikus Gustav Mahleri ja Johannes Brahmsi laulud  metsosopran Annaliisa Pillaku ja pianist Kadri-Ann Sumera esituses.

 Oktoobri alul, täpsemalt 7-ndal esitleb oma vastset helikandjat löökpilliansambel Drum Prana. Ansamblis mängivad Brian Melvin, Tanel Ruben, Dmitri Dmitrenko (elektrilised ja traditsioonilised löökpillid) ja Priit Julm (DJ).

Edasi jätkub juba kontserdisari novembris – hingedepäeval kõlab Jaani kirikus S. Rahmaninovi Klaveritrio nr 2 «Eleegiline», esitajaks Eleegiline Trio koosseisus Sigrid Kuulmann (viiul), Marko Martin (klaver), Aare Tammesalu (tšello), novembris esineb Viljandis ka 75 aasta juubelit tähistav Eesti rahvusmeeskoor Mikk Üleoja dirigeerimisel. Džässisõpradel on oodata mitut põnevat kontserti: novembri algul esineb Jasmin Trio Prantsusmaalt ja koostöös «Talvejazziga» jõuab Viljandisse klaveri-saksofoni duo Tommy Smith ja Brian Kellock Inglismaalt, uue kava ja helikandjaga vokaalansambel Estonian Voices ning Kristjan Randalu koos Jazz Ensemble Baden-Würtembergiga Saksamaalt. «MuusikaSündmuse» jõulukontserdil laulab Ellerhein ja aasta lõpetab suurkontsert – Andres Mustoneni dirigeerimisel  esineb Klaaspärlimäng Sinfonietta, solistidena astuvad üles klassikamaailma tähed klarnetistidest vennad Daniel ja Aleksander Gurfinkel Iisraelist. Kontserdil kõlavad F. Mendelssohn-Bartholdy «Konzertstück 1», S. Prokofjevi süit balletist «Romeo ja Julia», A. Ponchielli «Grand duo» ja J. Bocki «Viiuldaja katusel» (klarnetid katusel).

Kontsertide pileteid saab osta Piletilevi kaudu eelmüügist, novembri ja detsembri kontsertide piletite eelmüük algab oktoobris ja siis on ka traditsiooniline soodusmüügi päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles