Põlengu põhjustaja: üks väike koni võib teha palju kurja

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva lõuna ajal teeb Indrek Puusild koristustöödesse pausi ja vaatab oma ema maja, mis vähem kui 24 tunni eest tules elamiskõlbmatuks muutus. «Üks väike koni võib teha palju kurja,» nendib ta käsi laiutades.

Ülemine korrus on täielikult söestunud, katust pole olemaski. Alumisel korrusel tuli nii suurt kahju ei teinud, kuid seal on kõik veest läbi ligunenud. Ka teisel korrusel meenutab ühe toa põrand basseini – tundub hea lagi olevat, et nii hästi vett peab. Tundub, et hävinud on peaaegu kõik peale õunamahlalaadungi, mis kolmeliitriste purkide rividena murul seisab.

Puusilla otsa ees on marrastatud laik. Selle sai ta oma sõnul siis, kui juba põlevasse majja läks ja trepist alla kukkuks. Ent seda hetke, mil leegid toas lahvatasid, ei märganud õieti keegi, sest kõik olid väljas.

Puusild arutleb, et võib-olla jäi suitsukoni tuhatoosiga monitorile liiga lähedale. Ta ei salgagi, et tulekahju põhjustanud koni oli ilmselt tema oma ning tema toast põleng ka algas. Ta oli purjus. Selleks ajaks, kui pidutsenud seltskond leeke nägi, oli mees ise juba tund aega õues olnud.

«Sumisesime seal laua ümber,» rehmab ta käega veidi eemale.

Ehkki nii Delfi kui Õhtuleht kirjutasid eile allikale viitamata, et Pinska tulekahju tõttu on üks mees  48-tunniks vara hävitamise ja inimelude ohtu seadmise pärast kinni peetud, on Indrek Puusild hoopis koduhoovis ega tea sellest midagi.

«Ma olin politseiautos kümme minutit,» ütleb Puusild. «Küsitleti ja tuvastati mu isik, sest ID-kaart oli ju ära põlenud, aga muud midagi.»

Kas vana maja taastamine on veel võimalik, või on mõistlikum uus ehitada, ei oska Puusild täpselt öelda. Küll aga tõdeb ta, et ilmselt tuleb võtta uus pangalaen. Ja sugulased lubavad appi talgutele tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles