Viljandi folk tantsitas tuhandeid toredaid inimesi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika festival. Pildil ansambel Otava Yo.
Viljandi pärimusmuusika festival. Pildil ansambel Otava Yo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile öösel lõppenud Viljandi pärimusmuusika festival meelitas taas kokku tuhandeid muusikasõpru. Tantsulisest programmist sai nelja päeva vältel osa umbes 20 000 inimest ehk enam-vähem sama palju kui varasematel aastatel.

Festivali pealiku Ando Kivibergi hinnangul läks pidu igati korda ning süvendas veendumust, et tegu pole hariliku suvesündmusega. "Festival sündis Viljandi kultuurikolledži tudengite siirast soovist pärimusmuusikale laiemat kandepinda leida. Selle eesmärgi saavutasime juba aastate eest ning täna võime kindlalt öelda, et tegu polnud ajutise moeröögatusega," rääkis Kiviberg. "Meid on õnnistatud paljude kodu- ja välismaiste sõpradega, kes väärivad kõige suuremat lugupidamist."

Pealik avaldas heameelt, et festivalilised võtsid kiiresti omaks Jaani kiriku esisesse vallikraavi rajatud tantsupõranda. "Et see oli pidevalt tantsijatest ja muusikutest tulvil, usun ma, et meil on põhjust tantsupõrand maha panna ka järgmistel kordadel," sõnas ta.

Harjumuspäraselt oli selgi korral festivali publikurohkeimaks päevaks laupäev, mil kontsertidest ja õpitubadest sai osa üle 10 000 inimese. Populaarseimaks esinejaks osutus Venemaa ansambel Otava Yo, keda käis laupäeval Kaevumäel kuulamas umbes 4000 inimest.

Peaaegu sama palju oli publikut Svjata Vatra ja Pantokraatori vabaõhukontsertidel.

Internetilehe www.folk.ee kaudu elati festivalile kaasa 2285 arvutist. Lisaks Eestile tunti ülekannete vastu huvi 27 riigis, kõige enam Saksamaal, Rootsis ja Soomes. Eestis jõudsid ülekanded tuhandetesse kodudesse ka Elioni DigiTV vahendusel.

Järgmine Viljandi pärimusmuusika festival on 28.—31. juulini 2011 ning selle teema saab avalikuks sügise hakul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles