Uuest laululavast sai filmi peategelane

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtupimeduses seisis sadakond lauljat ja tantsijat Viljandi uue lauluväljaku kandilise kaare all, pinkidel jälgis nende tegemisi aga vaid seitse inimest. Õnneks polnud tegemist läbikukkunud kontserdi, vaid Balti Filmi ja Meediakooli (BFM) filmivõtetega.

Produtsent Kadri Penjam rääkis, et BFM on arhitektide liiduga koostööd teinud juba paar aastat, et tutvustada lühifilmidega Eesti uusi põnevaid arhitektuuriobjekte. Tänavu oli tudengitel valida viie ehitise vahel, millele oma stsenaariume pakkuda ning Viljandi laululavast otsustati film vändata ristmeedia kolmanda aasta tudengi Līva Vilnīte idee alusel.

Penjami sõnul jutustab film poisist nimega Aleks, kes satub Viljandi lauluväljakule ja kuuleb seal erinevaid helisid alates meloodiatest ning lõpetades tantsijate sussisahinaga. Ühtäkki avastab Aleks, et on öö ning tema seisab dirigendina suure koori eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles