Kultuuriministeerium suunab muuseumi sihtasutuste rajale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Viljandis käinud kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgese sõnul on audit andnud mitu põhjust muuseumi tööga rahulolematu olla. Direktor Jaak Pihlaku ütlemist mööda on need siiski pisivead.
Eile Viljandis käinud kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgese sõnul on audit andnud mitu põhjust muuseumi tööga rahulolematu olla. Direktor Jaak Pihlaku ütlemist mööda on need siiski pisivead. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile käisid Viljandit kiikamas kultuuriministeeriumi ametnikud, kes küpsetavad plaani muuta muuseum sihtasutuseks. Teiseks põhjuseks olid auditi tulemused, millest nähtub, et muuseum ei täida seadust.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles, et kõne all oli küsimus, kas jätkatakse praegusel moel või riigi ja linna loodava sihtasutusena. Variante olevat teisigi.

«Kõik muuseumid, mis on saanud sihtasutuseks, on muutunud atraktiivsemaks ja suurendanud külastajate arvu,» rääkis Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles