NÄDALA OPTIMEERUJA: Reformialdis politseinik

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti politsei- ja haridussüsteemil on nii mõndagi sarnast. Esiteks see, et iga suvaline kodanik arvab end olevat neis valdkondades ekspert. Olles ise kunagi koolis õppinud, on lihtne targutada, kuidas haridusasutustes tuleks tööd korraldada. Liikudes iga päev linnatänavail, kipub suu justkui iseenesest pillama nõuandeid avaliku korra hoidmise kohta.

Teine sarnasus seisneb selles, et mõlemas süsteemis on viimasel paaril aastakümnel käinud lakkamatu reformimine. Niipea kui ühe ümberkorraldusega lõpule jõutakse, võetakse ette uus. Kõik ikka selleks, et tööd tõhustada, optimeerida, ajakohastada, kiirendada...

Tegelikult teab igaüks, et jutt parandamisest on paljuski vaid kattevari, peitmaks raskusi, millega nimetatud eluvaldkondades rinda pistetakse. Nii nagu maakonnalinnade gümnaasiume on hakatud riigikoolideks kokku liitma eeskätt õpilaste arvu kahanemise ajel, jagatakse neil päevil ka politseiametnike vahel ülesanded ringi eelkõige selle tõttu, et otseseid korratagajaid napib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles