Laupäeval lustis folgifestivalil 10 000 inimest

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuteater. Puerto Flamenco
Tantsuteater. Puerto Flamenco Foto: Elmo Riig

Täna lõpule jõudva Viljandi pärimusmuusika festivali eelviimasel päeval küündis publiku hulk mullusega samale tasemele ning kontsertidel käis ligi 10 000 inimest.

Laupäeval kogusid enim publikut vene ansambel Otava Yo ning eesti kollektiivid Zetod ja Svjata Vatra. Sisekontsertidest pälvis eriti sooja vastuvõtu kultuuriakadeemia teatritudengite vokaalansambli Nolens Volens esinemine Jaani kirikus.

Festivali publiku arv küündis eile mullusega samale tasemele, 10 000 inimese piirimaile. Läbi müüdi kõik päevapassid. Arvestada tuleb ka asjaolu, et paljud eile Viljandis liikunud inimesed ühelegi festivali kontserdile ei jõudnud ja nemad folgipeo külalistena kirja ei lähe.

Festivali viimase päeva juhatasid sisse osavad pillimehed Jalmar Vabarna, Toomas Valk ja Kristjan Priks seto ansamblist Klapp. Nad õpetasid pärimusmuusika aida väikeses saalis, kuidas pilli seest kõige vingemad tantsulood välja meelitada.

Kümmekonnast kontserdist koosneva kontserdiprogrammi vedasid Kirsimäel käima Iirimaa muusikud Michelle O`Brien, Leonard Barry, Tony Byrne ja Sibeal Davitt, kes kõik on oma paikkondliku pärimusliku muusikastiili virtuoossed esindajad. Kultrahoovis sai pärastlõunal näha ansamblit Klapp ning pärimusmuusika aidas Eesti-Rootsi triot Sw(f)Est.

Sümboolne punkt pannakse peole traditsiooniliselt kell 20 Kaevumäel algava kontserdiga "Ando ja sõbrad", kus festivali pealiku Ando Kivibergi kutsel tulevad püünele tänavuse festivali kõige säravamad esinejad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles