Katk tappis metssea farmide külje all

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsile Rakvere Farmid kuuluv Vooru farm on vaid paari kilomeetri kaugusel paigast, kus 7. septembril leiti Aafrika katku nakatunud siga. Sigala värav on lukustatav ja sõiduk läbib nõuetekohase desovanni.
Aktsiaseltsile Rakvere Farmid kuuluv Vooru farm on vaid paari kilomeetri kaugusel paigast, kus 7. septembril leiti Aafrika katku nakatunud siga. Sigala värav on lukustatav ja sõiduk läbib nõuetekohase desovanni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast eilehommikust teadet, et Tarvastu vallas Roosilla külas diagnoositi Eestis teine Aafrika seakatku juhtum, kogunes riiklik tauditõrje komisjon, et arutada taudi tõkestamise võimalusi.

Veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu osakonna juhataja Maarja Kristiani sõnul leidis keegi kodanik Roosilla küla lähedal surnud metssea 7. septembril ja kutsus kohale veterinaarameti töötaja. Seejärel võeti proovid ning eile hommikuks oli Tartus asuvast veterinaar- ja toidulaboratooriumist Aafrika seakatku tõendav vastus olemas.

Umbes nädal varem Valgamaalt Hummuli vallast leitud metsseakorjusel diagnoosis laboratoorium samuti katku, et aga see on eriti ohtlik haigus, mida varem polnud Eestis veel diagonoositud, tuli proov saata kinnitamiseks Euroopa Liidu referentslaborisse. Sealt saabus lõplik kinnitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles