Reedel vähendas folgipubliku hulka öösel sadanud vihm

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurt publikumenu nautis reedel ka esimese bändina ülesastunud Nikns Suns.
Suurt publikumenu nautis reedel ka esimese bändina ülesastunud Nikns Suns. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis kestval folgifestivalil nautis reedel suurimat publikumenu Eesti ansambel Pantokraator. Oma pitseri vajutas peole aga enne keskööd alanud sadu, mistõttu jäi mõnel kontserdil publiku hulk tavapärasest väiksemaks.

Arvukalt tõid reedel rahvast kokku lisaks Pantokraatorile ka kella 20-st Kaevumäel esinenud Ale Möller Band ning ööklubis, vihma eest varjul üles astunud Venemaa ansambel Otava Yo. Samas oli keskööl Kaevumäel esinenud Eesti noorte meeste bändi Klapp kuulajaskond tavalisega võrreldes üsna väike.

Kõige populaarsemaks võis eile aga pidada Norra tantsutrupi Frikar esinemist. Norrakad meelitasid Viljandi spordihoones asuva tantsuteatri juurde nii palju publikut, et kõik saali ei mahtunud. Teiste seas ukse taha jäänud festivali pealik Ando Kiviberg lubas anda endast parima, et Frikar juba peagi taas Eesti publiku ette jõuaks.

“Tegu on äärmiselt andekate ja nõutud tegelastega, mistõttu said nad meie festivalil anda vaid ühe etenduse ning pidid juba öösel Eestist lahkuma. Aga ma olen kindel, et see ei jäänud nende viimaseks esinemiseks siin,” rääkis ta.

Et Poola suursaatkonna eestvõttel tähistatakse Eestis nii nagu ka ülejäänud Euroopas Chopini aastat, juhatab täna kell 16 Kaevumäel algava Janusz Prusinowski Trio kontserdi sisse presidendiproua Evelin Ilves. Hiljem osalevad president Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves tantsupõrandal poolakate korraldatavas masurka õpitoas.

Rohelise lava juures on üleval festivali teemanäitus "Esimene tants on...", mis kajastab fotode kaudu Eesti tantsuklubide liikumise ajalugu. Piltidelt vaatab vastu palju tuttavaid nägusid, keda festivali ajal kindlasti ka Viljandi tänavatel kohata võib. Näituse koostas Lüüli Kiik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles