Kaks noormeest murdsid Laidoneri kujult mõõga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huligaanid murdsid kindral Laidoneri kujul mõõga pooleks.
Huligaanid murdsid kindral Laidoneri kujul mõõga pooleks. Foto: Marko Suurmägi

Politseil tuli teisel folgiööl tegelda purjus alaealistega ning noorukitega, kes linnas laamendama kippusid. Kaks noormeest murdsid kella kolme paiku öösel Laidoneri ratsamonumendilt mõõga otsa.

Politsei teatel toimetati ööl vastu laupäeva Viljandist kainenema neli isikut ja peeti kinni üheksa alkoholijoobes alaealist. Tabati ka seitse liikluseeskirja rikkujat, neist üks oli joobes ja kaks ületasid kiirust.

Reedel kell 22.45 pidas politsei kinni 29-aastase mehe, kes kallas Uuel tänaval asuvasse värviliste tuledega purskkaevu nõudepesuvahendit, nii et vesi purskkaevus hakkas vahutama.

Kell 23.32 viidi Vabaduse platsi lähedalt ülekäigusilla juurest kainenema peksmises kahtlustatav 27-aastane mees. Juhtumi üksikasju selgitatakse.

Mõlemad huligaanitsejad lasti pärast nende isikute kindlakstegemist vabaks ja see, milline karistus neid ootab, sõltub nüüd suuresti Viljandi linnavalitsusest, kes peab hindama kahju suuruse.

Kella kolme paiku öösel pidas politsei kinni kaks 20-aastast noormeest, kes murdsid kindral Laidoneri ratsamonumendil ära tüki mõõgast. Noormeeste suhtes alustati väärteomenetlust.

2004. aastal valminud kuju on varemgi huligaanide ohvriks langenud. 2007. aastal tõmmati kujult samuti ära mõõk. Toona süüdlasi kätte ei saadudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles