Juhtkiri: Masendav!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Küllap meenub igaühele koolipõlvest mõni episood, kus üks vanema klassi mehehakatis on garderoobiuksel endast mitu korda väiksemal algklasside põnnil mütsi peast napsanud ning hoiab seda narrimise mõttes kõrgel üleval. Ükskõik kuidas väike poiss ka ei pingutaks, mütsini hüpata tal ei õnnestu. Keksi, mis sa keksid, müts on püüdmatus kõrguses. Tao kas või rusikatega vastu volaski vatsa, too ei tee muud, kui irvitab ülbelt.

Umbes samasuguses vahekorras näikse praegu olevat viljandimaalastele hästi tuntud ärimees Peeter Kaares ja Eesti riik. Paradoksaalsel kombel pole hädiselt keksiva poisikese rollis mitte Kaares, vaid riik ja selle justiitssüsteem.

Vaatame veel kord faktidele otsa. Kohtuotsuse järgi pettis Kaares oma abikaasa, ema ja veel mõne kaasosalise abiga aastatel 2000–2005 haigekassalt (loe: Eesti maksumaksjatelt) välja hiiglasliku summa, 438 288 eurot. Selle raha eest saaks teha enam kui 600 puusaliigese paigaldamise operatsiooni. Ent raha lihtsalt pole ja keegi ei oska öelda, kas üldse saabki kunagi olema. Tagatipuks jalutab pettur vabalt ringi, kuigi tingimisi vangistuse kontrollkohustusega katseaeg sai ümber juba mitu kuud tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles