Avapäeva populaarseim ansambel oli Vägilased

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgi esimene õhtu
Folgi esimene õhtu Foto: Elmo Riig

Eile alanud Viljandi pärimusmuusika festivali avapäeval osutus oodatult kõige menukamaks esinejaks ansambel Vägilased, keda saab näha ja kuulata ka täna õhtul pärimusmuusika aida suures saalis.

Rohkelt publikut kogusid ka hispaanlaste flamenkoetendus Puerto Flamenco tantsuteatris ning ansamblite Zetod ja Kihnu Poisid ühiskontsert öötelgis.

Kontsertide üksikpileteid müüdi neljapäeval mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal. Festivali pealik Ando Kiviberg märkis, et täna hommikul kokku liidetud numbrid midagi üllatuslikku ei näidanud ja lõplikke järeldusi on nende põhjal vara teha.

"Ootasime majanduse madalseisust tingitud tagasiminekut juba eelmisel aastal, kuid võisime eneselegi ootamatult tõdeda, et rahvast tuli hoopis juurde," lausus ta. "Mullu oli üldse läbi aegade kõige rahvarohkem neljapäev. Eilsed näitajad on võrreldavad 2007. ja 2008. aastaga, mis olid samuti head aastad."

Tänast päeva alustati klubis Puhas Kuld meestelaulutoaga, mida vedas pealik Ando Kiviberg. Samal ajal tutvustasid viiuldajad Maarja Nuut ja Karoliina Kreintaal pärimusmuusika aida väikeses saalis vanu eesti tantsulugusid.

Kontsertprogramm saab hoo sisse kell 14, kui Kirsimäe lavale tuleb mullusel festivalil laineid löönud folkroki bänd Nikns Suns. Kultrahoovis esinevad samal ajal Antti ja Esko Järvelä Soomest.

Päeva tipphetkedeks tõotavad kujuneda Rootsi ansambli Ale Möller Bandi kontsert ning norralaste tantsutrupi Frikar etendus tantsuteatris.

Kokku on tänases põhiprogrammis enam kui 20 kontserti, millele lisanduvad etteasted vabalaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles