Välu: Eestis käis Ameerika president

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama pidas Tallinnas Nordea kontserdimajas kõne, mida televisioon otsepildis üle kandis.
Barack Obama pidas Tallinnas Nordea kontserdimajas kõne, mida televisioon otsepildis üle kandis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolmapäeval olid paljud Tallinna tänavad liikluseks suletud ja kõikjal valvasid politseinikud. Ikka selleks, et Ameerika Ühendriikide president Barack Obama turvaliselt pealinnas liikuda saaks. Ta tuli Eestisse suure eralennukiga ning tema kuulikindlat musta limusiini saatsid autode ja mootorratastega turvatöötajad.

Barack Obama on üks maailma tähtsamaid inimesi. Et Ameerika on suur ja võimas riik, sõltub selle juhi tegudest ja väljaütlemistest väga palju. On ka neid, kellele Obama kohe üldse ei meeldi. Mõni võib-olla isegi vihkab teda nii tugevasti, et soovib teda tappa. Seepärast ongi teda vaja erilise hoolega kaitsta. Nii kaitseme ühtlasi iseennast.

Kindlasti oled uudistest näinud ja lehest lugenud, et praegu on ääretult keeruline olukord Ukrainas. Venemaa on sellele iseseisvale riigile kallale tunginud ning lahingutes on hukkunud rohkesti süütuid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles