Karujaht lõppes viiendal päeval

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees Arvo Põrk on pidanud mitu aastat Leie kandis karude tekitatud kahjusid hindamas käima. See foto on tehtud kaks aastat tagasi, kui üks karu laamendas sealses mesilas.
Jahimees Arvo Põrk on pidanud mitu aastat Leie kandis karude tekitatud kahjusid hindamas käima. See foto on tehtud kaks aastat tagasi, kui üks karu laamendas sealses mesilas. Foto: Peeter Kümmel

Viljandimaal lõppes kolm kuud kestev karujahihooaeg juba viienda päeva esimestel tundidel, kui Leie kandi mees Arvo Põrk tegi varahommikul kodutalu juures täpse lasu.

Kella poole viie ajal hommikul end seajahile asutanud 60-aastane Arvo Põrk sai kodutalu juures sammuda napilt 150 meetrit, kui märkas viljapõllul kaheksa- või üheksa-aastast suurt isakaru. «Õnn on pime,» tunnistas Põrk.

Karulaskmine on Viljandimaa kütile väga suur õnn, sest maakonda on viimastel aastatel antud vaid üks karulaskmisluba. Õigupoolest oleksid kõik Viljandimaal elavad karud võinud end ka sel jahihooajal rahulikult tunda, kui üks jõmmidest poleks suvel mesitarusid rüüstama hakanud. Nii said Kolga-Jaani ja Leie jahiseltsi mehed kahe peale ühe nuhtlus­isendi laskmise loa. «Sain eelmisel päeval teada, et karuluba oli meile ära registreeritud,» meenutas Põrk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles