Niiske koristusaeg paneb kuivatid löögi alla

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaga niiskeks muutunud vili nõuab kuivatilt täisvõimsusega tööd, see aga võib tekitada soodsaid tingimusi tulekahju tekkeks. Foto on tehtud Paistu vallas 2009. aastal, kui kuivatis süttis niiske vili, ning sellest ajast saati on Viljandimaal olnud seitse kuivatipõlengut.
Vihmaga niiskeks muutunud vili nõuab kuivatilt täisvõimsusega tööd, see aga võib tekitada soodsaid tingimusi tulekahju tekkeks. Foto on tehtud Paistu vallas 2009. aastal, kui kuivatis süttis niiske vili, ning sellest ajast saati on Viljandimaal olnud seitse kuivatipõlengut. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Karksi küla viljakuivatis süttis reede õhtul raps, ent päästjate saabumise ajaks olid töötajad punkri tühjaks laadinud ja pritsimeestel jäi kustutada vaid tulepesa selle põhjas.

Karksi-Nuia vabatahtliku päästekomando pritsimees Reikko Virit ütles, et möödunudnädalane kuivatipõleng võis nende komandole olla küll aasta esimene, kuid üldiselt sellega nalja ei ole.

«Seal on plekk ümber ja ligi ei pääse. Oleks ta korralikult põlema läinud, oleksime võib-olla ööpäev läbi kustutanud,» nentis ta ja lisas, et kohapeal tööd teinud mehed said põhimõtteliselt siiski oma jõududega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles