President ootab õpilastelt ajaloouurimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.eays.edu.ee

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas kooliaasta alguse puhul välja ajaloouurimuste võistluse «Eesti II maailmasõja ajal».

Uurimistöös võib pühenduda sõjaajaloole, suurele põgenemisele, eluolule sõja ajal või oma kodukandi käekäigule ja lähedaste saatusele Teise maailmasõja keerises.

President Toomas Hendrik Ilvese patroneeritav konkurss saab teoks 16. korda ja on mõeldud kooliõpilastele, et süvendada neis huvi ajaloo vastu ning õpetada neid nägema seoseid mineviku ja oleviku vahel.

Konkurssi korraldab Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate selts ning seda toetavad vabariigi presidendi kultuurirahastu ning haridus- ja teadusministeerium.

Võistlus saab teoks noorte eurooplaste ajaloouurimuste koostöövõrgustiku EUSTORY kavas, millega on ühinenud 22 Euroopa riiki.

Uurimistöid hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad mitme teadusasutuse esindajad. Hinnatakse uurimistöö originaalsust, allikate kasutamise ja üldistamise oskust ning tööde vastavust teemale.

Uurimistööde esitamise tähtaeg on 1. aprill 2015. Konkursi tingimustega on võimalik tutvuda Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi kodulehel www.eays.edu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles