Jahimehed selgitasid Kuritsel meistrit

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse võitis Tiit Karp Lääne-Virumaalt.
Võistluse võitis Tiit Karp Lääne-Virumaalt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Abja vallas Kuritse tiirus kõndis laupäeva hommikul kummikute lirtsudes ringi peaaegu kolmkümmend jahilaskjat, kõigil kõrvaklapid peas, nagu kuulaks igaüks omaette muusikat.

Teoks said Eesti meistrivõistlused ning heli summutavad abivahendid olid suisa hädavajalikud, sest muidu oleksid võistlejate kõrvad juba pärast esimest pauku lukus olnud.

Peakorraldaja Arne Kärmas oli lahkesti nõus mõõduvõtu põhimõtteid selgitama. Tema ütlemist mööda sai iga laskur saja meetri kaugusel liikuva märklaua pihta tulistada kokku nelikümmend korda ehk siis teha neli kümnelasulist seeriat. Kui varem lasti võistlustel märki samasuguste kuulidega nagu jahilgi, siis nüüd on Kärmase sõnul lubatud ka väiksema kaliibriga laskemoon. Eks ikka selleks, et oleks kergem kõmmutada. Muide, püssi võib laskeasendisse tõsta alles siis, kui märklaud põõsastest nähtavale ilmub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles