Maailma kaitstuima inimese ootuses

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Laatre sulgemispunkti valvanud kaitseliitlastel Arno Sulal (vasakul) ja Jaak Põldmal oli külaliste üle siiralt hea meel.
Pühapäeval Laatre sulgemispunkti valvanud kaitseliitlastel Arno Sulal (vasakul) ja Jaak Põldmal oli külaliste üle siiralt hea meel. Foto: Marko Saarm / Sakala

USA presidendi Barack Obama Eesti-visiidi tõttu taastati meie piiripunktides pühapäevast ajutine kontroll, mis kestab 4. septembrini. Ka Viljandimaal on jupike piiri, mis vastu lätlaste põhjaväravaid käib. Sakala uudistas pühapäeval Laatres ja Mõisakülas korrakaitsjate tegemisi.

Laatre teeristis Veelikse küla sildi juures tervitab meid ajutine liiklusmärk, mis annab mõista, et 15 kilomeetri pärast enam edasi ei pääse. Keerame sellegipoolest käänulisele kruusateele.

Mööda vilksatab nii sisselöödud akendega betoonmonstrumeid kui sissevajunud katusega taluhooneid. Tundub, nagu oleks viimased inimesed siit kandist lahkunud väga ammu. Teel Laatre piiripunkti kohtume ainult ühe musta kassi ja vasika mõõtu noore helepruuni krantsiga. Mõlemad seisavad keset teed ega ole sellist nägugi, et autole teed anda sooviks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles