Maailmameister tegi Inglismaal ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi veemotospordiklubi Nord sõitja Gregor Eevardi tuli GT-15 klassis Euroopa meistriks.
Viljandi veemotospordiklubi Nord sõitja Gregor Eevardi tuli GT-15 klassis Euroopa meistriks. Foto: Erakogu

Viljandi veemotospordiklubi noor sõitja Gregor Eevardi tegi Eesti veemotospordi ajalugu, kui teenis esimese eestlasena ühel hooajal nii maailma- kui Euroopa meistri tiitli.

Sama vägitükiga sai tänavu hakkama tartlane Rasmus Haugasmägi. Mõlemad eestlased olid võidukad pühapäeval Inglismaal Nottinghamis lõppenud veemotoklasside GT-15, GT-30 ja OSY-400 Euroopa meistrivõistlustel.

Noorteklassis GT-15 esindas Eestit selle aasta maailmameistrivõistluste esikolmik koosseisus Gregor Eevardi, Rene Suuk ja Stefan Arand. Klassis GT-30 oli võistlustules Viljandi klubi eestvedaja ja noorte juhendaja Aivar Kommisaar. OSY-400 klassi esindasid Eestit maailmameister Rasmus Haugasmägi ja Annika Suuk.

Kõige põnevamaks kujunes noorteklassi GT-15 viimane võistlusstart. Viiel noorel juhil oli võimalus tulla medalile ja kolmel neist oli ka tiitlivõidu võimalus.

Esikohalt startinud Gregor Eevardi tegi hea lähte ja sõitis liidrina lõpuni. Inglane Ben Jelf, kes oli eelmistes sõitudes vaevelnud tehniliste probleemide käes, tuli üle finišijoone teisena ja teenis kokkuvõttes pronksi. Gregori Eevardi suurim konkurent Uvis Lazarenoks Lätist lõpetas viiendana ja kindlustas sellega endale kokkuvõttes hõbemedali.

Stefan Arand sai Euroopa tiitlivõistlustel neljanda ja Rene Suuk kaheksanda koha.

Klassis GT-30 tegi ilma noorteklassis GT-15 pronksmedali omanik Ben Jelf Inglismaalt, tulles kolme sõidu kokkuvõttes Euroopa meistriks. Teise koha saavutas tänavuste maailmameistrivõistluste hõbe Marcin Szymczyk. Kolmandaks tuli terve võidusõidu tõrkuva tehnikaga vaevelnud MM-i tiitliomanik Sara Pakalen. Eestlastest parimana lõpetas Aivar Kommisaar neljandana.

Eestlastele kõigi aegade edukaimas veemotoklassis OSY-400 näitas oma tugevust kahekordne maailmameister Rasmus Haugasmägi. Rasmus võitis kolm sõitu ja tuli täiseduga Euroopa meistriks. Teise koha teenis Cezary Strumnik Poolast ja kolmanda Miroslav Bazinski Slovakkiast. Annika Suuk tuli viimases sõidus kolmandaks ja sai kokkuvõttes kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles