Linnapea kooliaasta alguse puhul: leidkem aega olla üheskoos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig

(Viljandi linnapea Ando Kivibergi pöördumine koolirahu linna tiitli saamise puhul.)

Head õpilased, õpetajad ja haridusjuhid kõikjalt Eestist!

Tervitan teid uue kooliaasta puhul Viljandist. Juba teist korda on Viljandile osaks langenud au olla koolirahu linn. See tähendab, et kogu algava õppeaasta jooksul korraldatakse siin üritusi ja tegevusi, mis aitavad kaasa koolirahu edendamisele. Me tahame olla koolirahu hoides eeskujuks tervele riigile, nii nagu enne meid oli Kuressaare ja pärast meid on Türi.

Koolirahu on meie kõigi asi. Vanemate, laste, õpetajate, koolijuhtide ja poliitikute asi. Kutsun kõiki üles olema üksteise suhtes mõistvad, kuulama ära üksteise mured ja lepitama neid, kes oma murega ise hakkama ei saa.

Viljandi on selle koolirahu aasta sõnumiks valinud "Üheskoos". Meie avaürituse lavastaja Jaanika Tammaru on selle sõnumi kohta öelnud nii: "Üheskoos oleme tugevamad, üheskoos on meid paremini kuulda, üheskoos jätame endast maha suurema jälje. "Üheskoos" on üleskutse märgata teist enda kõrval, et oma jõud ühendada, sest üheskoos on julgem uusi asju proovida ja muuta midagi enda ümber. Koolirahu ei pruugi olla iseenesestmõistetav, aga see saab olla eesmärk omaette: kõikide püüd kõikide eest, üheskoos."

Leidkem üksteise jaoks aega. Leidkem aega olla üheskoos. Soovin kõigile rahulikku, rõõmsat, töökat ja õnnelikku kooliaastat.

ANDO KIVIBERG,
Viljandi linnapea

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles