Päästjad kustutasid rapsi ja koristasid keldrit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet
Päästeamet Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tuletõrjujad said nädalalõpul kutse kahele põlengule, millest ühes oli süttinud punkrisse kogutud vili. Teises põlengukohas said elanikud ise tulekustutamisega hakkama.

Reedel kell 20.26 teatati häirekeskusele tulekahjust Karksi külas asuvas kuivatis. Kui päästjad kohale jõudsid, põles punker, milles kuivatati rapsi. Kohalikud töötajad laadisid punkri tühjaks ning päästjad kustutasid selle põhjas oleva tulepesa. Raps oli süttinud ülekuumenemise tagajärjel.

Pühapäeval kell 22.55 said päästjad väljakutse Viljandi valda Matapera külla, kus ridaelamuboksi keldris oli elektrilühisest süttinud paberihunnik.

Majaelanikud suutsid põlengu kustutada veel enne, kui päästjad kohale jõudsid. Tuletõrjujad kontrollisid keldri üle ning võimalike tulekollete leidmiseks eemaldasid vahelaest söestunud laelauad, viisid keldrist välja põlenud paberihunniku ja tuulutasid ruumid. Inimesed juhtumis kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles