Maailma kaitstuima inimese ootuses

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses USA presidendi Barack Obama visiidiga Eestisse taastati meie piiripunktides pühapäevast ajutine kontroll, mis kestab 4. septembrini. Ka meie maakonnal on jupike piiri, mis vastu lätlaste põhjaväravaid käib. Sakala käis korrakaitsjate tegemisi uudistamas Laatres ja Mõisakülas.

Laatre teeristis Veelikse küla sildi juures tervitab meid ajutine liiklusmärk, mis annab mõista, et 15 kilomeetri pärast enam edasi ei pääse. Võtame sellegipoolest suuna käänulisele kruusateele. Tee ääres vilksatab nii sisselöödud akendega betoonmonstrumeid kui sissevajunud katustega vanu taluhooneid. Tundub, nagu oleks viimased inimesed siitkandist väga ammu lahkunud. Teel Laatre piiripunkti kohtume ainult ühe musta kassi ning noore vasika mõõtu helepruuni krantsiga. Mõlemad seisavad keset teed ega ole sellist nägugi, et autole teed anda sooviks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles