Viimasel ajal levinud skeem laseb liugu kurttummade arvel

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Nöps tõmbas sulil käest mapi, milles oli ettevõtmisele tõepärasuse lisamiseks logode ja allkirjadega paberileht, millelt võis aru saada, et mõniteist inimest on juba raha annetanud.
Arno Nöps tõmbas sulil käest mapi, milles oli ettevõtmisele tõepärasuse lisamiseks logode ja allkirjadega paberileht, millelt võis aru saada, et mõniteist inimest on juba raha annetanud. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Viimastel päevadel on Viljandis inimesi peatanud tõmmud kodanikud, kes püüavad välja petta raha, väites, et see läheb puuetega inimestele ja vaeslastele. Eile peatas petturite tegevuse Männimäe Selveri juures Arno Nöps, kes neil mapi käest ära tõmbas.

Mapis oli kehvas trükis leht, millel oli muuhulgas invaliidimärk ja Handicap Internationali logo. Paberil seisis kiri: «Kurttumm puuetega ja vaeste laste tunnistus piirkondlik uhendus: me tahame saavutada rahvusvahelist keskust.»

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel nentis, et kuigi tegu on pettusega, soodustab registreerimisleht, kuhu lastakse inimesel kirjutada oma allkiri, linn ja annetatav summa, arvamust, et ettevõtmine on aus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles