Kurgja talupäeva tõmbab käima rehepeksumasin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. augustil peetakse Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal talupäeva.
30. augustil peetakse Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal talupäeva. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval, 30. augustil on Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal 21. talupäev, kus saab näha ja proovida talutöid. Ühtlasi on kavas ratsavõistlused.

«Aasta suursündmus toob muuseumi õuele ja põllule kokku oskajad inimesed, kes näitavad huvilistele meie esivanemate töövõtteid,» ütles muuseumi direktor Monika Jõemaa.

Talupäevadel saab näha ja proovida meevurritamist, kangakudumist, korvipunumist, seebikeetmist, lõngavärvimist ja palju muud. «Muidugi tõmbame käima ka rehepeksumasina,» lubas muuseumi direktor

21. talupäevad algavad Pärnumaal Kurgjal laupäeval kell 11. Talutöid saab vaadata ja proovida kella 16-ni. Kell 10 algab muuseumi heinamaal hobuste takistussõiduvõistlus «Vändra karikas 2014», mida korraldab Vändra ratsaspordiklubi.

Muuseum avati Kurgjal 3. septembril 1948, see koondab Carl Robert Jakobsoni pärandit ja tutvustab Eesti talukultuuri. Ainsa Eesti muuseumina toimib see ka tegutseva taluna, kus haritakse põldu, peetakse eesti maakarja lehmi, hobuseid, lambaid, kanu, kalkuneid ja küülikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles