Ajateenijate toetused suurenevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus kinnitas oma istungil määrusemuudatuse, millega suurendatakse ajateenijate igakuiseid toetusi, samuti tunnustatakse senisest suurema toetusega jaoülematena pikemat teenistust läbivaid ajateenijaid.

1. jaanuarist jõustuva määrusega hakkavad kõik ajateenijad teenistuse algusest peale saama igas kuus 100 eurot toetust senise 75 euro asemel. Ajateenistuse esimese kaheksa kuu käigus kaprali austame välja teeninud ajateenijate toetus suureneb seniselt 105 eurolt 125 euroni kuus.

Samuti muudetakse ajateenistuse käigus nooremallohvitseridest jaoülemate igakuise toetuse maksmise korda. Kui seni hakati jaoülematele suurendatud, 175–200-eurost toetust maksma alles teenistuse üheksandast kuust alates, siis edaspidi hakkavad nad sama suurt toetust saama juba kohe pärast nooremallohvitseri auastme saamist ehk alates teenistuse viiendast või kuuendast kuust.

Ajateenija toetus võimaldab katta ajateenija igapäevaseid kulutusi hügieenitarvetele, sidekuludele lähedastega, vaba aja veetmisele väeosa sõdurikodus ning transpordile, kui ajateenija on lubatud väljaloale.

Eelnõu rakendamisega kaasnevad kulud kaetakse kaitseministeeriumi valitsemisala eelarvest. Uute toetuste rakendamise kuluks on planeeritud aastas 275 000 eurot. Kaitseväe tuleva aasta eelarve kavandisse on planeeritud ajateenijate toetuste maksmiseks 3 455 000 eurot, milles on toetuste suurenemise kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles