Juhtkiri: Tühi maja, pole vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

See, et Viljandi linnajuhid kavandavad uut sotsiaalkeskust, on mitme asjaolu ja kokkulangemise tulemus. Põhjuse, miks niisugune keskus tahetakse rajada Männimäele, saab aga lühidalt kokku võtta: linnale kuuluv endine kutsekooli hoone vajab kasutust, ühtegi muud võimalikku otstarvet silmapiiril pole ning niisama maha lammutada nii heas korras hoonet samuti ei tihka.

Rääkida saab muustki. Näiteks sellest, et Männimäe tee 26 maja on nii suur, et sinna saab muu hulgas ehitada linnasauna. Samuti sellest, et sellele hoonele on bussipeatus tunduvalt lähemal kui eelmisele väljapakutud majale Linnu tänav 4. Ent teistsuguses olukorras võiks uue sauna rahuliku südamega ehitamata jätta ning küllap leitaks lahendus ka bussipeatuse murele. Peapõhjus on ikkagi see, mis sai eespool öeldud.

Siinkohal ei saa jätta märkimata, et jõude seisev kinnisvara on sünnitanud ideid varemgi. Kümme aastat tagasi koliti kõnealusesse majja täpselt samal ajendil noortekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles