Ajaloomälestis leidis uue omaniku

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ado Reinvaldi sünnikodu leidis enampakkumisel uue omaniku. Foto on tehtud 2012. aastal pärast seda, kui talumajas kanepit kasvatanud kaks soomlast olid kinni peetud.
Ado Reinvaldi sünnikodu leidis enampakkumisel uue omaniku. Foto on tehtud 2012. aastal pärast seda, kui talumajas kanepit kasvatanud kaks soomlast olid kinni peetud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsus pani möödunud nädalal kordusenampakkumisele kirjamees Ado Reinvaldi kunagise kodutalu, mis on lähiminevikust teada majapidamisena, kust muinsuskaitseametnik avastas soomlaste kanepikasvanduse.

Maavalitsus sai Tarvastu vallas Kalbuse ja Väluste külas asuva Illise talu enda kätte tänavu jaanuaris. «Siis, kui jõustus kohtuotsus,» täpsustas Viljandi maavalitsuse riigivara peaspetsialist Lembo Neerot. Ta rääkis, et varem polnud enampakkumine inimestes huvi äratanud, aga seekord leidus ostja ja hind kujunes suuremakski kui algul pandud 15 000 eurot.

Maavalitsuse avalikust digidokumendist nähtub, et 18. augustil asetleidnud enampakkumisel oli üks osaleja, osaühing Farad Group, kes pakkus kinnistu eest 17 200 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles