Mulgimaalt leiab rekordvallalehe

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Sõerd (fotoaparaadiga) on Lõuna-Mulgimaa lehte toimetanud selle algusest, 1994. aastast saadik ning väljaanne on jõudnud 227. numbrini.
elmo
Meelis Sõerd (fotoaparaadiga) on Lõuna-Mulgimaa lehte toimetanud selle algusest, 1994. aastast saadik ning väljaanne on jõudnud 227. numbrini. elmo Foto: Elmo Riig / Sakala

1995. aasta augustist ilmunud Tarvastu Teataja tähistab sel kuul pidulikult oma 200. numbri väljaandmist, kuid Viljandimaal on veelgi kauem ilmunud vallalehti. Äsja tuli trükist Mõisaküla linna ning Abja ja Halliste valla infokandja Lõuna-Mulgimaa 227. number.

2004. aasta aprillist ehk kohe algusest peale Lõuna-Mulgimaa toimetajana tegutsenud Meelis Sõerdi teada hakkas maakonnas esimese vallalehena 2003. aastal ilmuma Viiratsi Valla Kuukiri. Mullu see Viljandi valla loomise tõttu kadus, kuid septembrikuine viimane väljaanne kandis samuti numbrit 227.

«Algul läksingi toonase Viiratsi lehe toimetaja Vello Lattiku juurde ning sain temalt näpunäiteid ja väikest julgustust,» meenutas Sõerd. «Hiljem olen mina omakorda julgustust ja kogemusi jaganud maakonnas ja kaugemal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles