Kärstna külapäeva programm on varasemast sisutihedam

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kärstna mõis ning koolimaja
Pildil on Kärstna mõis ning koolimaja Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna peetakse Kärstna mõisamajas Kärstna külapäeva ning et uuel õppeaastal seal majas koolikell enam ei loo, siis ka kooli lõpu pidu.

Päeva ühe eestvedaja Tarvastu valla majandusnõunik Rein Anton märkis, et päeva programm on pikaks ning põhjalikuks läinud.

Kõnedega esinevad nii muinsuskaitseameti nõunik Jaan Vali, ameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi, Kabelimäe perenaine Külli Kuldkepp, uurimustöid Kärstna Vabadussõja ausamba kohta tutvustab Priit Silla, Kabelimäe vaatetorni detailplaneeringu esikiisi esitleb Jarek Ruljand ning koolist räägib koolijuht Anu Roht.

Muuhulgas leiab päeva jooksul aset ka kooliga seotud esemete müük. Antoni sõnutsi paneb Anu Roht välja erinevaid logoga pastakaid, mis mõne ürituse jaoks on tehtud, kruuse, tasse ning õpikuid. „Sellist sõna otseses mõttes väikest ninni-nänni, mis Kärstna koolist on läbi käinud, tehtud ja valmistatud.“

Huvilistele tehakse mõisamajas ringkäike ning aset leiab ka tantsuõhtu mõisa saalis.

Et kohapeal toitlustust ei ole, on kohal „Pärna poe“ kaupluseauto.

 

Vaata külapäeva programmi lähemalt aadressil: http://www.tarvastu.ee/documents/1467607/1541035/K%C3%A4rstna+k%C3%BClap%C3%A4ev+2014+muudatustega.jpg/8114a20f-8606-4298-80a0-f468ad2f157f?t=1407391602011

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles