Paberite asemel ranna kallale asumine võttis mitu aastat

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Arak näitas, milline saab olema Mustlast mõne kilomeetri kaugusel asuv Kivilõppe puhkekeskus tulevikus. Ehitama loodab ta hakata järgmisel aastal.
Tarmo Arak näitas, milline saab olema Mustlast mõne kilomeetri kaugusel asuv Kivilõppe puhkekeskus tulevikus. Ehitama loodab ta hakata järgmisel aastal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi komandos päästjana töötav Tarmo Arak alustas kuus aastat tagasi oma kodu lähedal asuva Kivilõppe ranna päästeoperatsiooni, mis on nüüdseks niikaugel, et paberimajandus hakkab ehitamist lubama.

Sellele, et peaks omal ajal populaarse õpilasmalevate laagripaiga taas üles ehitama, hakkas Tarmo Arak mõtlema tänu möödasõitjatele, kes küsisid ujumis- ja telkimiskohta. Et ta pidi Tarvastu valda sattunud puhkajad, kes soovisid Võrtsjärve ääres peatuda, sama targalt minema saatma, asuski ta tegutsema. Seni on see piirdunud peamiselt paberite kordaajamisega ning viimase proovikivina valmib üsna pea keskkonnamõjude hindamise akt.

Olgugi et mittetulundusühingu Kivilõppe Puhkekeskus alale minekut ei takista ükski keelumärk, pole seal peale niidetud muruplatsi, välikäimla ja puude tagant piiluva mudase kaldaga Võrtsjärve suurt midagi. Detailplaneering näebki lisaks maakividest muuliga liivarannale ette kämpinguid, seiklusrada ja mänguväljakuid. Kui plaan paberilt ellu jõuab, pääsevad rajatava paadikanali kaudu hõlpsamini järvele ka kalamehed, kellel on seni tulnud sõita Suislepast seitse kilomeetrit mööda jõevett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles