Jätkub kümme aastat kestnud sõda kaukaaslastega

Kristiina Baum
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduskaitse bioloog Timo Torp leidis kontrolltööde käigus Viiratsi alevikust neli üle kolmemeetrist karuputke, mis jäävad järgmise aasta tõrjet ootama.
Looduskaitse bioloog Timo Torp leidis kontrolltööde käigus Viiratsi alevikust neli üle kolmemeetrist karuputke, mis jäävad järgmise aasta tõrjet ootama. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viiratsi külje all põllu servas püüavad pilku rohkem kui kolme meetri kõrgused taimed, mille sarikad on varisemisvalmis seemneid täis. Kaukaasia päritolu karuputkedega sel aastal enam midagi ette ei võeta, järgmisel kevadel tullakse siia aga varakult mürgipritsiga.

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni looduskaitse bioloog Timo Torp on see isik, keda kõikidest regiooni uutest leidudest teavitatakse ja kelle ülesanne on leiukohad üle kontrollida ja kaardistada. Tänavu on ta regiooni 667 karuputkekoloonias tehtud tõrjetöö ülevaatamisega jõudnud poole peale.

«Sel aastal oleme juurde registreerinud ligi 30 uut kolooniat. Need neli taime on seni kahe silma vahele jäänud,» nentis Torp ja lubas taimede asukoha kaardile märkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles