Kohalik rahvas näeb ajutises piirikontrollis pigem kasu

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu saab Mõisakülas Eestist Lätti ning tagasi lihtsalt piiripunktist läbi sõites, siis augusti viimasel päeval ja septembri algul kontrollitakse seal dokumente.
Kui praegu saab Mõisakülas Eestist Lätti ning tagasi lihtsalt piiripunktist läbi sõites, siis augusti viimasel päeval ja septembri algul kontrollitakse seal dokumente. Foto: Marko Saarm / Sakala

Paar päeva enne seda, kui Ameerika Ühendriikide president 3. septembril Eestisse tuleb, hakatakse Viljandimaal Lilli ja Mõisaküla piiripunktis läbisõitjate dokumente kontrollima.

Täpsemalt taastatakse Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi tõttu piirikontroll sisepiiril 31. augustil kella 14-st kuni 3. septembri südaööni. Sel ajal ei tohi riigipiiri ületada ka neis kohtades, kus ametlikku piiripunkti ei ole.

«Piirikontrolli taastamine tähendab seda, et Eesti-Läti piiril kontrollitakse piiriületajate dokumente ja sõidukeid samamoodi nagu välispiiril, kuid üldjuhul ainult Eestisse sisenejatel,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles