Minister tunnustab aktiivseid eakaid

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Helmen Kütt
Pildil Helmen Kütt Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel, 22. augustil tunnustab sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt teistele eeskujuks olevat kahte Viljandimaa eakat inimest.

Seoses liikumisaastaga tunnustatakse tänavu neid inimesi, kes on oma füüsilise aktiivsusega olnud teistele eeskujuks ja on enda saavutuste või vabatahtliku tegevusega innustanud teisi eakaid rohkem liikuma. Iga maakond esitas tunnustamiseks kaks sportlikku ja aktiivset inimest. Kokku on tänuvastuvõtule kutsutud 31 inimest. Viljandimaalt on nendeks Helgi Nurme Kolga-Jaanist ning Ants Kuusikut Viljandi vallast.

Sotsiaalministeeriumi poolt välja saadetud pressiteates on kirjas, et Helgi Nurme on kogu elu tegelenud rahvatantsu ja liikumisrühmade juhendamisega, olnud Kolga-jaani kultuurimaja kunstiline juht, kust ta ka pensionile jäi. Helgi Nurme õpetuse all on tantsinud nii vanad kui noored ja ta juhendab neid tänaseni. Rahvamaja eakate memme-taadi tantsuringi Pärliine. Pärliine on alati osa võtnud Lõuna-Eesti Memme-Taadi peos. Tahtmine tantsida ja tantsu õpetada on saatnud Helgit kogu elu.

Ants Kuusik töötab Viljandi Jakobsoni koolis kehalise kasvatuse õpetajana ning Viljandi Spordikoolis kergejõustiku treenerina. Ta juhib Viljandi Vastupidamisalade Klubi Staier. Spordikoolis treenib tema käe all üle 20 noort kergejõustiklast, lisaks juhendab ta klubis ka täiskasvanuid. Antsu treeningud on mitmekesised ja sisutihedad ning osalejate poolt hinnatud. Ta on loonud oma treeningsüsteemid, et arendada erinevaid võimeid. Peale erialaste tundide tegelevad lapsed pallimängude ja üldkehalise ettevalmistusega. Ants on suureks eeskujuks noortele ja vanadele jooksusõpradele. Ta on kauaaegne ümber Viljandi järve jooksu ja Viljandi Linnajooksu rajameister. Ants korraldab ka Jüri Lossmanni mälestusjooksu ja kergejõustiku seeriavõistlusi. Lisaks võistleb Ants isegi paljudel jooksuüritustel, saavutades seal oma vanuseklassis auhinnalisi kohti.

Tänuvastuvõtt toimub reedel kell 13.00-15.00 Vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu Poska keskuses (Jaan Poska 15, Tallinn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles