Eesti toit otsis Ärmal uusi suid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendipaar võõrustas täna Ärma talus ligi sadat Eesti toidu edendajat, kelle seas oli nii väike- ja mahetootjaid kui kokkasid ja restoranipidajaid. Nad olid tulnud järjekorras neljandale Eesti toidu kokkutulekule.

Seekordseks päeva teemaks nimetas presidendiproua Evelin Ilves Põhjala köögi, sest Eesti sai kutse liituda Põhjala köögi manifestiga. Tema sõnul käsitleb manifest kohaliku hooajalise tooraine kasutamist. 

President Toomas Hendrik Ilves meenutas, et neli aastat tagasi sai Eesti toidu päev alguse sellest, et ta kuulis 24 tunni jooksul kahte kurtmist. Esimesel korral vestles ta restoranipidajaga, kes rääkis, et peab endale toorainet kaugelt ostma, sest Eestist ta seda ei leia. Veidi hiljem kohtus ta mahetalunikuga, kes kõneles, et peab oma toorainet müüma välismaale, sest Eestis seda keegi ei osta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles