Eriarsti juurde pääsemine võtab neli kuud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Krista Valdvee

Suvise puhkusteaja tõttu on eriarstide ootejärjekorrad pikaks veninud ning kui end praegu registreerida, saab mõne Viljandi haigla arsti juurde vastuvõtuaja alles detsembri algul.

Pikkade järjekordade põhjuseks toob Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee esile eeskätt  spetsialistide puuduse. Tänu sellele, et haiglas on tööl viis üldkirurgi, saab mõnele nendest vastuvõtuaja juba augustis. Samas on tööl ainult üks silmaarst ja tema esimesed vabad vastuvõtuajad on novembri lõpul. «Sama seis on kõrva-nina-kurgu- ja taastusraviarsti vastuvõtuga.» Järjekorrad oleksid potentsiaalselt isegi pikemad, aga osadele eriarstidele rohkem visiite hetkel kirja ei panda. Näiteks taastusraviarstide juurde avatakse uued ajad alles esimesel septembril.

Nagu enamikku Eesti haiglatesse, võetaks Valdvee sõnul Viljandi haiglasse arste tööle suuremale osale erialadest. Eriti tuntakse puudust just silmaarstidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles