Olümpiasportlane tegi Guinnessi rekordi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo suutis hiljuti kiikuda üle võlli kiigega, mille aisade pikkus oli 7,08 meetrit.
Kaspar Taimsoo suutis hiljuti kiikuda üle võlli kiigega, mille aisade pikkus oli 7,08 meetrit. Foto: Kairi Lentsius

Viljandist pärit sõudja Kaspar Taimsoo astus laupäeval Järvakandis teist korda elus kiikingukiigele ja lõpetas päeva endalegi suureks üllatuseks Guinnessi rekordi püstitamisega.

Olümpiasportlane kiikus Rap­lamaal üle võlli kiigega, mille aisad olid 7,08 meetrit pikad. Loodetavasti kinnitatakse see tulemus käesoleva nädala jooksul uueks Guinnessi rekordiks. Senine ametlik rekord on 7,02 meetrit.

Sündmusele lisab vürtsi ja muudab selle segasemaks asjaolu, et kümme aastat vana ametlik tipptulemus purustati laupäeval kahel korral ning võistlusel jäi Taimsoo teiseks.

Tagasihoidlikud ootused

Kaspar Taimsoo rääkis, et oli enne Järvakandil ülesastumist elus kiikingut proovinud ühe korra, kui kiik folgi ajal Viljandi järve äärde Bangalo juurde püsti pandi. Seega oli möödunud nädalavahetusel peetud võistlus talle esimene mõõduvõtt sel alal ja ta alustas seda tagasihoidlike ootustega.

«Mõtlesin, et kui kuuemeetrise kiigega õnnestub üle võlli kiikuda, võib rahule jääda,» ütles sportlane.

Viie võistluskatse jooksul jõudis Taimsoo 6,89, võitjamees Ants Tamme aga 7,03 meetri alistamiseni. Teisena nimetatud tulemus oli Tamme isiklik rekord ka enne võistlust, kuid eelmisel korral ei jäädvustatud seda sündmust nii, et selle oleks saanud Guinnessi rekordite raamatusse kanda.

Et viie katse ajal oli Taimsoo kiikumistehnika juhendajate abil suurte sammudega arenenud ning võistluse korraldajad nägid sõudjas potentsiaali, proovis ta nende ärgitusel värskest rekordist viie sentimeetri võrra kangema tulemuse teha. Edukalt.

«Üllatus oli ikka ülisuur,» tunnistas Kaspar Taimsoo. Üllatunud olid ka teised.

Edaspidigi

Sportlane kinnitas, et tubli tulemuse sünnile aitas kahtlemata kaasa tema hea füüsis, kuid ainuüksi sellega ei tee tema värske kogemuse järgi kiikingus siiski kuigi palju ära.

«Kui ikka tehniline pool on nõrk, ei taha kiik üle võlli minna,» selgitas Kaspar Taimsoo ning lisas, et võistluse jooksul sai ta asjatundjatelt selle kohta hulga näpunäiteid.

Tulevikus kavatseb sõudmise maailmameistrivõistlusteks valmistuv atleet end kiikingus uuesti proovile panna. Seda muidugi siis, kui treeningukava seda võimaldab.

Küsimusele, kui pikkade aisadega ta tulevikus võiks suuta üle võlli minna, vastas Taimsoo kõigepealt muheldes, et ei taha suuri sõnu loopida. «Ma arvan, et võiks viiesentimeetriste sammudega edasi liikuda,» lisas ta pärast lühidat mõtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles