Euroopa kuues mees naudib täiel rinnal odaviset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt pärit Risto Mätas lõpetas Euroopa meistrivõistlused kuuenda kohaga.
Mihkel Maripuu (Postimees)
Viljandimaalt pärit Risto Mätas lõpetas Euroopa meistrivõistlused kuuenda kohaga. Mihkel Maripuu (Postimees) Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Zürichis Euroopa kergejõustiku meistrivõistlustel meeste odaviskes kuuenda koha saanud Risto Mätas oli oma tulemusega rahul. Aasta tähtsaimal võistlusel oma hooaja tippmargi 80.73 püstitamine näitab tema sõnul vaimse küpsuse saavutamist.

«Tuleb võistlusega väga rahul olla. Esimene katse võttis kohe pinged maha,» ütles avakatsel päeva parima tulemuse visanud 30-aastane Mätas. «Teadsin kohe, et see tähendab kohta kaheksa hulgas, kuid tahtsin ka medaliheitluses võimalikult kaua püsida.»

Mätta päeva parim katse oli tema enda hinnangul hoopis viies, mille pikkuseks mõõdeti 79.17. «Oda läks viskehetkel peast liiga kaugele ning osa jõudu läks valesse kohta. Sellest on väga kahju. Tunne oli aga võimas ning karjusin odale ka järele,» kõneles ta. «Selline tunne, et kuul on rauas ja seejärel käib litakas. Kui Rasmus (Rasmus Mägi – toimetus) rääkis, et 400 meetri tõkkejooksu on raske nautida, siis mina naudin küll odaviset täiel rinnal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles