Pärsti raudteeületuskohas hukkus kaks inimest

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti ülesõidul juhtunud õnnetuses hukkus kaks sõiduautos olnud inimest.
Pärsti ülesõidul juhtunud õnnetuses hukkus kaks sõiduautos olnud inimest. Foto: Marko Suurmägi

Kell 19.27 juhtus liiklusõnnetus Pärsti raudteeületuskohas, kus rongi ette jäänud BMW-s sai surma kaks inimest.

Tallinnast Viljandisse teel olnud rong sai pidama alles 300 meetrit hiljem ning inimesed tulid sealt jala tee peale ning sealt organiseeriti neile transport Viljandisse. Viljandi raudteejaama jäi sündmuskohalt veel umbes 3 kilomeetrit.

Õnnetuse hetkel viibis reisirongis umbes 70-100 reisijat, inimesed evakueeriti rongist ja neist keegi vigastada ei saanud. Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Rongijuht andis ülesõidule ilmunud sõiduautole eelnevalt helisignaali ja pidurdas, kuid rongi polnud võimalik siiski nii kiiresti peatada. Hetk enne õnnetust oli lähikonnas kuulda rongi pidurdamist ning helisignaali ja seejärel käis kõva pauk.

Viljandi ja Sürgavere vahel asuv raudteeülesõit on tõkkepuuta ja foorita ning autojuhtidel on seal kohustus enne raudteele sõitmist peatuda ning ülesõidu ohutuses veenduda.

Viimati juhtus traagiline liiklusõnnetus Pärsti ülesõidul kümme aastat tagasi, kui detsembri lõpus sõitis seal keset päeva rongile ette kaubik, mille juht hukkus sündmuskohal.

Copy
Tagasi üles