Pidev mure Eesti riigi rahakoti pärast

Aivar Riisalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Andres Haabu / Postimees

LUBADUSTE KÜTKEIS Reformierakond ja sotsid üritavad riigi rahakotti täita iga hinnaga, nii kodukulude tõusu kui ettevõtjatele peale surutavate koormiste ja kohustuste arvelt. Niisiis, kui ühe käega antakse, siis teisega samal ajal võetakse.

Pärast jaanipäeva surus koalitsioon erakorraliselt ja kiirustades läbi mitu riigi kukrut täitvat seadusemuudatust, mis tavaolukorras oleksid jäänud tõenäoliselt sinnapaika. Et elame aga pidevalt just nagu kriisiolukorras ja meid kammitseb suur rahvuslik mure riigieelarve pärast, on selline seis muutunud kahjuks tavapäraseks ja jätkub tõenäoliselt sügiselgi. Sellega ei saa loomulikult leppida.

Igati normaalne on, et riik kogub tulu, jagamaks seda ümber neile, kes tema tuge vajavad. Kui ettevõtjad saavad oma eluga hakkama, on neil võimalusi riigile appi tulla. Iseküsimus on, miks kõike peab tegema kiirustades ja miks ei kuulata ära organisatsioone, kes esitavad igati mõistlikke ettepanekuid või vastuväiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles