Kommentaar: Alaliit eelistab klassikuid

, Tuleviku klubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdeko Kalma
Valdeko Kalma Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vabamaadlejatel on klubilise ettevalmistuse ja vähese rahaga raske, isegi võimatu suurvõistlustel kuldlindu püüda. Selleks, et tiitlivõistlusteks korralikult valmistuda, on hädavajalikud treeninglaagrid. Paraku pakub maadlusliit vabamaadlejatele hooajal vaid kaht nädalast kogunemist. Tänavu sattus üks nendest veel ajale, mil peeti maailmameistrivõistlusi.

Maadlusliidu juhatus on surunud meie vabamaadluse rahaliselt asjaarmastajate tasemele ning pakub meie selle ala sportlastele tuge vaid näpuotsaga. Liit toetab eelkõige Kreeka-Rooma maadlust. Euroopa täiskasvanute Kreeka-Rooma maadluse meistrivõistlustel esindas Eestit neli sportlast. Paraku ei küündinud võiduni ei Rauno Pajuviidik, Erkki Alak, Ardo Arusaar ega ka kahekordne maailmameister Heiki Nabi.

Septembris algavad täiskasvanute maailmameistrivõistlused. Sealt loodaks meie Kreeka-Rooma koondiselt küll tunduvalt paremaid saavutusi, sest meie selle ala paremikule on loodud tingimused, mis võimaldavad peaaegu aasta läbi treeningkogunemistel viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles