Noortekogu valmistub suvepäevi pidama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Kuzmina tuleb noori koolitama.
Monika Kuzmina tuleb noori koolitama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa noortekogu korraldab kolmandat korda Viljandimaa noorte suvepäevi, mille eesmärgiks on arendada noortekogu rolli maakonna noorte esindajana, edendada noorte osalust ning arendada aktiivseid noori.  

Viljandimaa noorte suvepäevad on Reimani puhkekeskuses 12. ja 13. augustil ning osalema oodatakse kuni 40  Viljandimaa 14–26-aastast noort eri omavalitsustest.

Suvepäevalisi koolitatakse noorte osaluse, juhtimise ja enesejuhtimise ning sündmuste korraldamise teemal. Koolitaja on Viljandimaa noortekogu algkoosseisu liige ja pikaaegne esimees Monika Kuzmina. Ta on olnud ühiskondlikult aktiivne, kaasa löönud poliitikas ja ettevõtluses.

Suvepäevalistele tulevad külla tuntud tele- ja raadiojakirjanik ning koolitaja Märt Treier, kes räägib oma elukogemustest, meediast ja ühiskonnas toimuvast, ning Eesti noorteühenduste liidu juhatuse aseesimees Triin Bõstrov, kes kõneleb valimisea langetamisest 16. eluaastale omavalitsuste valimistel.

Lisaks toimuvad arutelud, mille käigus selgub, milline on noorte osaluse ja kaasamise tase maakonnas ja millised on murekohad noorte silmis. Saadud tulemused edastab noortekogu otsustajateni ja need on aluseks novembris toimuva Viljandimaa osaluskohviku arutelude teemade valimisel.

 "Suvepäevade ajal on maakonna noorte osalust ja osalejate isiklikku arengut toetavad koolitused ning noortele esinevad oma aktiivsuse ja ettevõtlikkusega eeskujuks olevad inimesed," ütles Viljandimaa noortekogu esimees Magnus Liir. 

Viljandimaa noorte suvepäevade korraldamist rahastatakse Eesti noorteühenduste liidu osaluskogude projektifondist ning seda toetavad Viljandimaa Europe Directi  teabekeskus ja Viljandi maavalitsuse tervisetuba "Vigastuste ennetamise" projektist.

Viljandimaa noortekogu on Viljandi maavalitsuse juures tegutsev osaluskogu, mis esindab maakonna noori, võimaldab neil osaleda otsustusprotsessides ning kaitsta oma huvisid neid puudutavates valdkondades maakondlikul tasandil. Noortekogu liikmed on  Viljandimaa noored vanuses 15–26 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles