Uus deklareerimisviis loob huvide kohta segadust

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobali majanduslike huvide deklaratsioonist võis leida sõidukeid, mida tal oma sõnul juba aastaid ei ole.
Priit Toobali majanduslike huvide deklaratsioonist võis leida sõidukeid, mida tal oma sõnul juba aastaid ei ole. Foto: Kuvatõmmis / e-maksuamet, Erik Prozes / Postimees

«Öelge palun mulle ka, mis masinad seal deklaratsioonis on,» ütles riigikogu liige Priit Toobal, kui Sakala päris tema aastaga tublisti kosunud masinapargi kohta.

Ametiisikute 2014. aasta majanduslike huvide deklaratsioon jõudis sel aastal avalikkuse ette uuel kujul. Avaliku info saamiseks tuleb nüüdsest Riigi Teataja lugemise asemel sisse logida e-maksuametisse ja seal kas nime või tööandja järgi ametiisik üles otsida.

Deklareerijatele endile on süsteem varasemast lihtsam: nad peavad andmebaasidest automaatselt kogutud info üle vaatama ning seda vajaduse korral täiendama. Uue süsteemi tulekuga on aga paljude ametiisikute andmed vara kohta muutunud, seda nii detailsemaks kui ka kohati ebatäpsemaks, mõnel puhul lausa mõlemat korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles