Kodukandi­päevi vürtsitab telesaate salvestus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kirik.
Suure-Jaani kirik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suure-Jaani järvepidu on väga pika ajalooga, aga mullu otsustati vallavalitsuse eestvõttel programmi paisutada ning tänavu peetakse teist korda piirkonna kodukandipäevi.

Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu sõnutsi üritatakse esile tõsta piirkonna mälu ja ajalootunnetust. Avalöök on reedel kell 15 heliloojate Kappide majamuuseumis kodulooliste kõnelustega. Tõnu Kukk räägib teemal «Jānis Cimze sõnas ja pildis», Merike Saaremets jutustab sellest, kuidas Suure-Jaani vanad kindad muuseumist koju tagasi jõudsid, ning Pikkar Joandi teema on «Lembitu rahvusliku sõltumatuse eest võitlejana eestlaste huviorbiidis».

Laupäeval tõotab suuremat elevust tõotab tuua kell 17 Suure-Jaani lauluväljakul algav «Lauluga maale» saate salvestus. Samal päeval mängitakse linnamängu «Aarete jaht», milles osalejad saavad tuttavaks Suure-Jaani oluliste tähistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles